Het nieuwe zwemseizoen is van start

Ik ben alweer een vijf weken in training en daarmee is zwemseizoen 2020/2021 toch echt van start. Duidelijk is dat dit een zwemseizoen gaat worden om te onthouden, want vooralsnog zijn er nog steeds geen wedstrijden. Goed om even te kijken waar we na deze vijf weken staan en waar we nog stappen kunnen zetten.

Ik doe zes zwemtrainingen per week


Ik heb de afgelopen vijf weken gebruikt om weer op te bouwen. Drie keer per week ben ik in het zwembad te vinden en drie keer per week doe ik mijn trainingen in het open water. Vanzelfsprekend kan ik niet, na mijn langste periode uit het water, gelijk weer 60 tot 70 km per week gaan draaien. Dat is fysiek en mentaal een erg zware taak.


Ik heb er dus voor gekozen om per week de omvang op te schroeven. Ik ben begonnen met 15 km in een week en per week telkens een stap verder. In de afgelopen week heb ik een kleine 40 km gezwommen en daar ben ik zeer tevreden mee. Ik ga de komende weken mijn best doen om acht zwemtrainingen per week te zwemmen en die 50 km per week aan te tikken.Ik doe ook nog steeds andere trainingen dan zwemmen


Natuurlijk een heel stuk minder dan eerst, maar ik doe nog steeds trainingen niet in het water. Elke dag ben ik twee keer aan het sporten. Vaak ben ik in de achtertuin bezig met core-stability, kracht of weerstandtraining. Hiernaast probeer ik nog minimaal één keer per week op de mountainbike te springen en heel af en toe pak ik nog het springtouw erbij. Wat ik nu vooral merk is dat het belangrijk is om de juiste balans te vinden. Zeker die eerste drie weken was het flink zoeken, maar gelukkig gaat dit al steeds beter.Zwem blog Lars Bottelier - volg professioneel open water zwemmer Lars Bottelier in zijn Road to Parijs 2024. Als ultra marathon zwemmer weet hij als geen ander hoe belangrijk een efficiënte borstcrawl is.Voorlopig helaas nog geen wedstrijden


Het is lastig om jezelf voor 100% te committeren voor de trainingen als er geen wedstrijden op het programma staan. En ik moet zeggen, ik merk het zelf ook. Gelukkig zijn de eerste wedstrijden wel al weer aangekondigd. Er zijn bijvoorbeeld plannen om de 51e IJsselmeermarathon doorgang te laten geven op 5 september 2020. Ook is door de KNZB aangekondigd dat van 3 t/m 6 december de Open Nederlandse Kampioenschappen (50m bad) in Rotterdam worden gezwommen. En er komen steeds meer onofficiële initiatieven als de virtuele open water kalender en de 50-minuten Challenge van Openwaterswimming.club. Al deze wedstrijden motiveren mij stuk voor stuk om weer dat extra zetje bij te geven tijdens de trainingen. Want de wedstrijden zijn toch de piekmomenten waar ik graag naartoe werk.En we gaan gewoon door


Zoals het er nu naar uitziet hebben we nog zeker twee maanden te trainen voordat de eerste officiële wedstrijden aan de deur kloppen. Voor mij is het tijd om aan de bak te gaan. Mijn niveau is langzaam terug aan het gaan naar het oude niveau. Daar ben ik blij mee, maar het is nog steeds niet waar ik het wil hebben. De komende twee maanden ga ik bikkelen, extra stappen maken. Zo ben ik uiteindelijk klaar voor de eerste wedstrijden wanneer ik er klaar voor moet zijn.Partners die in mijn Olympische droom geloven


deboer premium wetsuits logo - met deboer ben ik 1 stap dichterbij de olympische spelen van parijs 2024. Volg Lars in zijn zwemblog

Woning Welzorg op Maat steunt Lars Bottelier in zijn carriere om de Olympische Spelen te bereiken. Donatie voor zijn zwemblog zwem blog. Lars is topper in het open water zwemmen. Parijs 2024
Logo YVGTF Yvonne van Gennip Talentfonds - partner van open water zwemmer Lars Bottelier - zwem blog Lars Bottelier is Nederlands beste open water zwemmer
Dit is het logo van Maxim - Maxim sports nutrition is partner van professioneel open water zwemmer Lars Bottelier - Volg via zijn zwemblog zijn Road to Parijs 2024

Vind je dit een leuke blog? Reageer hieronder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.