Het aftellen naar mijn eerste EK is begonnen

Op 13 april kreeg ik het verlossende woord: ik heb mij officieel gekwalificeerd voor mijn eerste Europese kampioenschap! Voor mij een mooie beloning voor al mijn harde werk afgelopen seizoen in Australië en dit seizoen in Würzburg. Vanwege mijn mooie optreden tijdens de Eindhoven Qualification meet (EQM) mag ik niet alleen de 25 kilometer zwemmen, maar ook starten op de 10 kilometer.

Op naar Hongarije


Maandag 10 mei vlieg ik naar Budapest om deel te nemen aan mijn eerste EK open water. Eenmaal gearriveerd heb ik nog een aantal dagen om mij voor te bereiden. Op donderdag 13 mei verschijn ik aan de start op de 10 kilometer. Een paar dagen later, op zondag 16 mei, de 25 kilometer


De openwater wedstrijden worden gezwommen in het water van Lake Lupa. Op het moment van schrijven is de watertemperatuur net onder de 12 graden wat hoogstwaarschijnlijk zal betekenen dat de race in wetsuits gezwommen gaat worden. Het toernooi zelf wordt gehouden in een zogenaamde bubbel-systeem. Dit houdt in dat de atleten, coaches en vrijwilligers gedurende het toernooi meerdere malen getest zullen worden op corona. Bovendien zullen we de meeste tijd van het toernooi besteden op onze hotelkamer. Zo’n systeem heb ik tijdens de wereldbekerwedstrijd in Qatar ook meegemaakt, dus wat dat betreft weet ik wat ik kan verwachten.De laatste voorbereidingen


Na de Eindhoven Qualification Meet ben ik gelijk weer het zwembad in gedoken om mij optimaal voor te bereiden voor de Europese kampioenschappen. Zo heb ik vorige week voor het eerst in mijn zwemcarrière een 100 kilometer week gedraaid. Dat verliep boven verwachting en geeft veel vertrouwen richting het EK. De komende weken zet ik deze goede lijn door zodat ik optimaal in vorm ben op het EK.


Ik kijk onwijs uit naar mijn debuut op het EK. Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe de wedstrijden te volgen zijn. Zodra dit duidelijk is zal ik dit delen op mijn sociale media. Laten we samen hopen op een goed resultaat waar ik trots op kan zijn. Op naar het EK!Partners die in mijn Olympische droom geloven


deboer premium wetsuits logo - met deboer ben ik 1 stap dichterbij de olympische spelen van parijs 2024. Volg Lars in zijn zwemblog

Woning Welzorg op Maat steunt Lars Bottelier in zijn carriere om de Olympische Spelen te bereiken. Donatie voor zijn zwemblog zwem blog. Lars is topper in het open water zwemmen. Parijs 2024
Logo YVGTF Yvonne van Gennip Talentfonds - partner van open water zwemmer Lars Bottelier - zwem blog Lars Bottelier is Nederlands beste open water zwemmer
Dit is het logo van Maxim - Maxim sports nutrition is partner van professioneel open water zwemmer Lars Bottelier - Volg via zijn zwemblog zijn Road to Parijs 2024

Vind je dit een leuke blog? Reageer hieronder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.