Wedstrijdverslag Kopenhagen

Op 29 augustus 2015 heb ik een Europacupwedstrijd gezwommen in Kopenhagen. Hierover heb ik een verslag geschreven, veel leesplezier toegewenst:

 

Kopenhagen is beroemd om het standbeeld de Kleine Zeemeermin, máár op 29 augustus 2015 volop in het teken van open water zwemmen. Een zwemtocht met 3000 deelnemers en als afsluiter de LEN cup zorgden voor een geweldige sfeer.
Het begon voor mij op die donderdag daarvoor: de vlucht en de eerste trainingsdag. Een voor Nederlandse begrippen ongekend zwembad. Een houten frame vastgemaakt aan de kant van het kanaal. En in het water netten om te zorgen dat er geen kwallen in het zwembad komen. Een zwembad met een eigen karakter. Bovendien is zwemmen daar geheel gratis.
De volgende dag een briefing over de wedstrijd en zwemmen op de wedstrijdbaan. Tussen neus en lippen door hoor ik al aardig wat Europese deelnemers klagen over het te koude water en de kwallen. Het zou een zware race worden.
Dan is het zaterdag, de dag waar ik mag vlammen. Ik kom vroeg aan bij de wedstrijdbaan en de aanwezige mensen verbazen zich vooral wat we met onze lange stok van plan zijn. Sommige mensen vragen ernaar en hebben veel respect dat er 10 km gezwommen gaat worden.
Om 14:30 uur is het dan zover: we kleden ons om, vetten ons in en gaan een half uur later te water. De bedoeling is 5 rondes van 2 km. In elke ronde zitten 8 bruggen en hierdoor moesten we in totaal onder 40 bruggen door. Ook zat er een tunnel in de baan van 80m lang. In de eerste ronde was het vooral even zoeken waardoor de snelheid laag was. Dit resulteerde in veel fysiek contact en dat kost energie. Ik nam gelijk een energie-gel bij 2 km en sloot mooi aan bij de kopgroep.
De tweede ronde was beter, tempo lag hoger. Ik maakte mooi gebruik van de 80m lange tunnel waarin niks te zien was. Ik ging namelijk als één van de laatste in de tunnel en kwam er als één van de eersten uit, tot 3 keer aan toe. Ik nam weer wat te drinken en sloot wederom aan bij de groep.
De tactiek die ik hanteerde was om in het begin achterin de groep te liggen en langzaam naar voren te werken rond 6 km. Net toen ik zwemmers begon in te halen en positie wilde pakken zag ik dat er zwemmers voor mij de kopgroep kwijtgeraakt waren. Op dat moment kwam er een Zweed voorbij die 500m lang aan het sprinten was om weer naar de groep te komen en dit was gelukt. Tot 8 km hield ik dit vol. Uiteindelijk eindigde ik in 2 uur en 3 minuten en 48 seconden op een 11de plek. Alles gegeven wat ik kon en tevreden met het resultaat van deze race.
Het is weer een geheel nieuwe ervaring voor mij. Ik heb hier veel van geleerd en ik weet wat me te wachten staat voor komend jaar. Ik wil graag al mijn sponsoren bedanken die ervoor hebben gezorgd dat deze reis mogelijk was voor mij. Voor volgend jaar staan er meer van dit soort reizen gepland en daarom ben ik nog steeds op zoek naar sponsoren. Hou mijn pagina op www.talentboek.nl in de gaten. Al vanaf een donatie van €5,00 euro of meer kan je je aanmelden voor mijn maandelijkse nieuwsbrief waar meer verhalen en nieuwtjes van mij in komen te staan.

Vind je dit een leuke blog? Reageer hieronder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.