Aussie blog 1: waarom Australië en de eerste dagen in Australië

De eerste paar dagen zijn voorbij. Woensdagavond kwam ik aan in Perth en donderdagochtend heb ik mijn eerste training gedaan. In deze eerste blog vertel ik globaal de plannen voor mijn trip naar Australië en vertel ik hoe ik de eerste dagen in Australië heb ervaren.

Waarom eigenlijk mijn reis naar Australië?


Heel leuk natuurlijk deze reis naar Australië, maar waarom maak ik het eigenlijk? Ik heb de afgelopen drie jaar bij het Regionaal Trainingscentrum (tegenwoordig Opleidingscentrum, OC) van Amsterdam gezwommen. Ik ben erg blij dat ik deze mogelijkheid heb gekregen, want hier heb ik mij tot professioneel openwaterzwemmer kunnen ontwikkelen. Het laatste jaar merkte ik echter dat ik in de ‘sleur’ kwam in Nederland en ik niet de stappen heb kunnen zetten die ik mij als doel heb gesteld. Ik kwam tot de conclusie dat ik een nieuwe impuls nodig had en die heb ik gevonden in de trainingsstage in Australië en extra internationale wedstrijden. Tegenwoordig ben ik dus geen lid meer van het OC in Amsterdam, meer hierover kan je in mijn vorige blogpost lezen.De plannen in Australië


Ik blijf een kleine drie maanden in Australië. Op 11 december ben ik gearriveerd en ik vertrek weer op 2 maart. De eerste anderhalve maand staan in het teken van een goede voorbereiding maken bij de Perth City Swimming Club. Dit combineer ik met een aantal ‘local swims’, waarvan ik de eerste afgelopen zaterdag al heb gedaan. Daarna heb ik een periode van grote internationale wedstrijden, zo ga ik eind januari naar Argentinië. Op 2 februari staat namelijk de eerste FINA Ultramarathon op het programma: van Santa Fe naar Coronda, een afstand over 56 (!) km. Een week later, op 8 februari, ga ik deelnemen aan de eerste FINA Wereldbekerwedstrijd over 10 km in Rosario. Vervolgens vlieg ik terug naar Australië om op 22 februari de Rottnest Channel Swim (19,7 km) te zwemmen. Deze race heb ik in 2016 ook gezwommen en wil ik natuurlijk weer gaan doen. Natuurlijk kan je niet alle races met elkaar vergelijken, maar de Rottnest Channel Swim is echt enorm gaaf en misschien wel de meest unieke race die ik ooit heb gezwommen.


Zoals je kan lezen is het best een druk programma, met genoeg (grote) races. Maar deze ervaringen neem ik wel mee naar het Europese openwaterseizoen van 2020. Bovendien ben ik eerder in vorm voor de belangrijke races daar.De eerste dagen in Perth


De eerste paar dagen heb ik als best flink ervaren. De verschillen in warmte zijn erg groot tussen Nederland en Australië. Het is hier de afgelopen dagen vaak rond de 40˚ C. Het was ook op het nieuws dat het gemiddeld 6˚ C warmer is dan normaal in december, best flink. Ik heb gelukkig wel een goede vlucht gehad en daardoor weinig last van het tijdverschil en de jetlag. Donderdagochtend begonnen met trainen. Het zijn gelijk wel heftige sessies dus het is even wennen. Deze week zal alleen maar beter gaan, aangezien ik weer wat beter gewend ben aan de nieuwe situatie.De wedstrijd waar ik afgelopen zaterdag aan deel heb genomen heet de Fremantle Ports Swim Thru. Een mooie opstart om te kijken hoe het met de vorm is en hoe het aanvoelt. Het was een 1,6 km wedstrijd, dus een echte sprint in het openwaterzwemmen. De race verliep eigenlijk heel goed, boven verwachting. Op het einde een kleine fout gemaakt waardoor ik een halve seconde moest toegeven aan de winnaar. Desondanks genoten van de race. Voor de volledigheid de uitslag:


Lars Bottelier professioneel open water zwemmer heeft meegedaan aan de ports swim thru. In deze zwemblog neemt openwaterzwemmer Lars je mee in zijn droom om op de Olympische Spelen van Parijs te staan 2024. Uitlsag Freo Ports Swim Thru

Dat was hem alweer voor deze week. Ik hoop dat je mijn blog met plezier hebt gelezen. En ik hoop natuurlijk dat je mijn volgende blog ook weer gaat lezen. Kijk volgende week maandag weer op mijn website en vergeet me niet te volgen op social media.Partners die in mijn Olympische droom geloven


deboer premium wetsuits logo - met deboer ben ik 1 stap dichterbij de olympische spelen van parijs 2024. Volg Lars in zijn zwemblog

Woning Welzorg op Maat steunt Lars Bottelier in zijn carriere om de Olympische Spelen te bereiken. Donatie voor zijn zwemblog zwem blog. Lars is topper in het open water zwemmen. Parijs 2024
Logo YVGTF Yvonne van Gennip Talentfonds - partner van open water zwemmer Lars Bottelier - zwem blog Lars Bottelier is Nederlands beste open water zwemmer
Dit is het logo van Maxim - Maxim sports nutrition is partner van professioneel open water zwemmer Lars Bottelier - Volg via zijn zwemblog zijn Road to Parijs 2024

6 gedachten over “Aussie blog 1: waarom Australië en de eerste dagen in Australië”

 1. Hoi Lars, leuk/boeiend verhaal. Ik hoop echt dat jouw stage zijn vruchten af zal werpen. Aan jouw motivatie ligt het volgens mij niet.Het wordt tijd dat jij Ferry en Marcel gaat opvolgen, dus…….heel veel succes.

  Groet, (ook aan jouw vader)

  Hans Koster Huizen.

  Beantwoorden
  • Leuke reactie Hans, blij dat het in de smaak gevallen is. Ik ga er natuurlijk alles aan doen om weer in topvorm te verschijnen bij de belangrijke wedstrijden en dan op naar mooie resultaten. Kijk volgende week weer voor de volgende blog!

   P.s. zal het doorgeven aan mijn vader 🙂

   Beantwoorden
  • Gaat natuurlijk lukken. En ja af en toe is er ook tijd voor ontspanning. Al een paar keer naar het centrum geweest. Koffie doen hier en daar, dus dat komt helemaal goed. Maandag weer een nieuwe blog😄

   Beantwoorden

Vind je dit een leuke blog? Reageer hieronder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.