Australië: de eerste dagen!

De eerste dagen

Dorst, hitte en zweet, daar heb ik iedere dag last van. En dat begint van 9 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds. Het is wel lekker, maar het is ook even wennen. Omschakelen: van 5 graden naar 30 graden te gaan in 20 uur is niet niks.  

Laat ik het maar niet te veel over de vliegreis gaan hebben. Kort gezegd was het krap, heet en oncomfortabel voor aardig wat uurtjes.

Ik ben nu 5 dagen in Australië en ik heb het erg naar mijn zin. Langzamerhand begin ik nu steeds meer de mensen van de club te kennen en daar een praatje mee te maken. De trainingen van de Perth City Swimming Club zijn wel anders dan ik gewend ben in Nederland. Ze maken hier veel meer meters met weinig rust tussendoor. Het is niet zo dat je wordt afgebeuld want je hoeft lang niet alles op max te zwemmen.

Wel was er iets grappig de eerste dag dat ik ging trainen. Ik was nog even met de trainer aan het praten toen de anderen al het water in waren gegaan. En toen ik eenmaal begon met zwemmen had ik gelijk een botsing met een andere jongen. En ik zat zo van hè wat is dit nou? Maar net als dat die Australiërs links rijden en wij rechts, trekken zij hun baantjes met de klok mee wij juist tegen de klok in.. Wel goed om te weten haha….

De eerste wedstrijd

Vandaag had ik mijn eerste wedstrijd. Ik wist nog niet zo goed wat ik kon verwachten met de andere omstandigheden. De wedstrijd werd gehouden in de Swan River in Perth. Er was keuze uit de 1,6 km en de 4,0 km met prijsgeld. Ik zag het als een testwedstrijd voor de volgende aankomende wedstrijden.

Het was nogal wennen namelijk. Het water was erg heet voor Nederlandse begrippen (+25 graden Celsius). En er waren veel maar dan ook heel veel kwallen. Alhoewel ik geen last had van deze kwallen omdat ze niet steken. Waarom hebben ze deze kwallen niet in Nederland?

Tijdens de wedstrijd kon ik aardig aanpoten met de winnaar van de wedstrijd, maar na 1,5 km kreeg ik al een verschrikkelijke last van de hitte. Ik kon mijn warmte niet kwijt waardoor ik langzamer ging zwemmen en werd ingehaald. Op het einde heb ik toch nog een derde plaats weten te behalen. En kwam ik dus in de prijzen. Een meisje die ik heb leren kennen van de zwemclub deed ook mee en zij werd derde bij de dames.

Voor de komende wedstrijden weet ik in ieder geval wat ik moet verwachten en zou ik nog even moeten uitvogelen hoe ik mijzelf op de één of andere manier koeler kan houden. En mezelf niet opblaas door de warmte.

Swan River Perth Lars Bottelier Australië

Filmpje en Facebook

Neem verder een kijkje op mijn Facebook voor de foto’s van het centrum van Perth. En hieronder het eerste korte filmpje van mij in Australië, trainen op het strand. 

Mochten jullie wat willen weten, vraag het gerust.

Vind je dit een leuke blog? Reageer hieronder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.