Australië: reportage RTV NH en 10 km wedstrijd Sorrento

Het is alweer een week geleden dat ik een update heb geplaatst op mijn blog. Tijd voor een nieuwe update dus! Een tv reportage, de tweede race in Australië en nog meer foto’s en video’s komen aan bod.

De trainingen

In mijn vorige update had ik al verteld dat we veel meer meters maakten tijdens de trainingen dan in Nederland. De eerste week mocht ik nog acclimatiseren en rustig aan doen van de trainer, deze week echter waren de trainingen zwaarder en heb ik het volle programma meegedraaid.  

Ook is het zo dat de andere slagen meer beoefend worden dan ik in Nederland doe. Een voorbeeld van een setje die ik erg leuk vond maar die ook best zwaar was:

4x:          400m wissel, 30 seconden rust

                600m armen met pullboy (en eventueel peddels), 45 seconden rust

                8x25m wisselslag, start elke 30 seconden

Tijdens deze training hadden we dan ook meer dan 7 km getraind in 2 uur. We hebben natuurlijk nog veel meer andere setjes gedaan en soms hebben we ook trainingen waar we meer op snelheid werken dan op afstand.

Een impressie van de training bij de Perth City Swimming Club kan je zien in onderstaande video. Bedankt Marcel Stroet van www.openwaterswimming.club voor het monteren van het filmpje.

//Dit filmpje is helaas niet meer beschikbaar//

10 km van Sorrento, Australia Day

Gisteren op Australia Day had ik mijn tweede wedstrijd in Australië. Een 10 km wedstrijd in Sorrento in de zee. De baan bestond uit een rondje van 2,5 km, dus we zwommen vier rondjes. Het water was een stuk koeler dan vorige keer (22° C tegenover +25° C). Daar was ik wel blij mee.

Er gingen een hoop dingen goed en een hoop dingen fout. Vooral aan het begin van de race ging het niet zo lekker. Er waren onwijs veel kwallen die ook staken. Maar dan ook echt super veel. Er waren dan ook talloze zwemmers die de race moesten staken en sommige die zelfs aan de zuurstof moesten omdat het zo erg was. Elke slag werd je wel gestoken door 1, 2 of 3 kwallen. Ik raakte daardoor in het begin een beetje de weg kwijt en bij de eerste drinkpost (2,5km) had ik gevraagd om een pil tegen de kwallenbeten.

Een ander punt was dat ik wanneer ik wilde drinken ik terug naar het strand moest  en daarmee tijd verloor. Waar anderen hun voederman/vrouw op een surfplank op de baan hadden liggen en dus haast niet om hoefden te zwemmen.  

Nadat ik het eerste rondje had gezwommen ging ik drinken en was ik de kopgroep waarin ik lag kwijtgeraakt. Ook was de 2,5 km gestart waardoor we wel 100-200 zwemmers in moesten halen op dat punt. Ik kon onmogelijk de kopgroep zien. Toch wist ik totaal onverwachts bij het 5 km punt weer bij de kopgroep aan te sluiten.

Waar ik nog het meest blij mee was, is dat ik de 10 km zo gemakkelijk kon uitzwemmen. Ik heb meerdere malen gehad dat ik bij 8-9km op ben en heel erg veel tijd verlies op het laatste stuk. Gisteren daarentegen ging ik bij 8,5km bij de groep vandaan zwemmen. Ik finishte als 2de met 18 seconden achterstand op de winnaar. Ik heb in de laatste anderhalve kilometer een gat van 40 seconden weten te maken met de jongen die 3de werd. Dus ik had heel veel energie over. Bovendien als ik eerder tempo had gedraaid had ik misschien wel 1ste kunnen worden. Er zijn dus een hoop verbeteringen mogelijk en dat bewaar ik voor de volgende wedstrijd.

Mijn eindtijd was 2 uur en 10 seconden, dat is 3 minuten sneller dan de wedstrijd in Denemarken die ik vorig jaar heb gezwommen.

RTV Noord-Holland interview

Tot slot heb ik een interview gehad met RTV NH vlak voordat ik naar Australië vertrok. Gisteren was hij voor het eerst op TV en hij wordt nu elke dag herhaald. Kan je niet wachten om te kijken ga dan hier naartoe en zet de video op 4:46 dan start het stuk over mij. Bedankt Wim V. Amerongen voor het leuke interview.

Vind je dit een leuke blog? Reageer hieronder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.