Geen water, wat moet ik nu?

De afgelopen weken hebben zogezegd wel zijn ups & downs gehad. Het zijn natuurlijk geen normale weken en mijn trainingssituaties veranderen per week. Ik denk dat ik ondanks dit prima bezig ben en op koers lig voor komend zwemseizoen. De komende vier of vijf weken sta ik echter voor een grote uitdaging. Ik heb namelijk niet structureel zwemwater tot mijn beschikking. Hoe kan ik dit nu oplossen?

Even terug naar een paar weken geleden


Voordat dit allemaal begon heb ik zeven weken niet in het water gelegen. Deze zeven weken heb ik beschouwd als mijn rust aan het einde van het zwem seizoen. Inmiddels ben ik weer hard op weg om op mijn oude niveau te komen. Zoals ik vorige week vertelde doe ik weer zes zwemtrainingen per week. Drie keer in open water en drie keer in het zwembad. Dit wil ik weer op gaan bouwen naar acht trainingen per week om zo nog die extra stap te zetten.Geen zwemwater beschikbaar


De drie trainingen die ik deed, werkte ik af bij zwemclub de Dolfijn. Daar konden we prima met de huidige regels trainen. Natuurlijk was het hier en daar aanpassen, maar die drie zwembad trainingen stonden er wel. Nu is het probleem dat de zomerstop zich voordoet. Eigenlijk aan het einde van elk jaar heeft elke zwemclub vakantie en zo is dat ook bij de Dolfijn het geval. Begrijpelijk dat dit zo wordt gedaan.


Normaal gesproken pak ik dit op door in zwembaden in de buurt banen te gaan zwemmen. Ik heb dit bijvoorbeeld een aantal seizoenen gedaan in de Houtvaart in Haarlem en de Crommenije in Krommenie. Het probleem is nu dat de huidige regels en beperkingen ervoor zorgen dat ik niet goed kan trainen. Om een voorbeeld te noemen: zwemmers mogen niet inhalen, omdat we ten alle tijden 1,5m afstand moeten houden. Bovendien is er vaak een reserveringssysteem die zich beperkt tot maximaal 45 minuten of 1 uur training.Ik ben druk geweest om op zoek te gaan naar alternatieven


Afgelopen weken heb ik hier en daar lijntjes uitgegooid om zwemwater te regelen voor mezelf en andere zwemmers. Helaas is dit nog zonder succes. Ik kan natuurlijk elke dag in Zijkanaal B springen, maar hier ga ik niet direct een betere zwemmer van worden. Ik ben daarom op zoek naar een zwembad waar ik de ruimte heb en anderhalf tot twee uur aan één stuk kan trainen. Misschien heb jij een idee waar ik terecht kan om mijn trainingen af te werken?Partners die in mijn Olympische droom geloven


deboer premium wetsuits logo - met deboer ben ik 1 stap dichterbij de olympische spelen van parijs 2024. Volg Lars in zijn zwemblog

Woning Welzorg op Maat steunt Lars Bottelier in zijn carriere om de Olympische Spelen te bereiken. Donatie voor zijn zwemblog zwem blog. Lars is topper in het open water zwemmen. Parijs 2024
Logo YVGTF Yvonne van Gennip Talentfonds - partner van open water zwemmer Lars Bottelier - zwem blog Lars Bottelier is Nederlands beste open water zwemmer
Dit is het logo van Maxim - Maxim sports nutrition is partner van professioneel open water zwemmer Lars Bottelier - Volg via zijn zwemblog zijn Road to Parijs 2024

Vind je dit een leuke blog? Reageer hieronder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.