Interview Openwaterswimming Club IJsselmeermarathon

Op naar de IJsselmeermarathon!

Afgelopen week heeft Openwaterswimming Club een kort interview met mij gemaakt over de komende IJsselmeermarathon. De marathon vindt plaats op 12 augustus en is 22.000 meter lang. We zwemmen daar van Stavoren naar Medemblik. 2 jaar geleden ben ik samen met trainingsmaatje Ben Zentveldt het IJsselmeer overgevaren, als hulpcoach. Het was toen al een hele gave ervaring, vooral als men de haven van Medemblik bereikt en de laatste 500m moet zwemmen tot de finish. Een hoop mensen zijn aan het klappen en aan het juichen op dat moment. Dit jaar mag ik het IJsselmeer zelf trotseren, als een nieuwe uitdaging!

Als voorbereiding hebben we 2 keer in de week een 3/3,5 uur training waarbij we flinke meters maken en train ik 1 keer in de week in het water van het IJsselmeer. Naast deze trainingen draai ik normale trainingsweken. Bekijk hieronder de video voor een leuke impressie. Zijn jullie ook aanwezig bij de finish in Medemblik op 12 augustus?

10 km wedstrijd in Medemblik, de Brakeboer Trofee

A.s. zondag 23 juli staat “De Brakeboer Trofee”op het programma. Een 10 km wedstrijd in de haven van Medemblik. Hier zal ik aan deelnemen en het zal ongetwijfeld een goede test worden richting het IJsselmeer.

Vind je dit een leuke blog? Reageer hieronder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.