Aftrap van het nieuwe seizoen in Amsterdam!

Start bij het RTC

Een geheel nieuwe situatie voor mij: niet meer in IJmuiden, Katwijk, Alkmaar of waar dan ook trainen. Nee, alleen maar in Amsterdam. Amsterdam is de plek waar ik aankomend seizoen ga trainen. Vanaf maandag ben ik officieel lid van het RTC in Amsterdam en vandaag heb ik mijn eerste echte training afgewerkt. De eerste drie weken bestaan uit opbouw waar ik nog een beetje kan wennen aan de nieuwe situatie. De eerste indruk is in ieder geval erg positief!

De 3 lange afstandszwemmers krijgen een apart programma die op het open water zwemmen is gebaseerd. Natuurlijk vind ik dat erg fijn, omdat mijn focus daarop ligt. Het is wel een wereld van verschil ten opzichte van vorig seizoen. Waar ik vorig seizoen nog vaak tijdens de banenzwem-uren trainde, is er nu de ruimte om goed te kunnen trainen. Er zijn mogelijkheden om jezelf tijdens de training op beeld te zien. Tot slot is er een aparte ruimte waar de krachttrainingen worden gehouden. Allemaal op één locatie: in Amsterdam.

Waar ik vorig jaar nog veel tijd kwijt was aan het reizen van hot naar her wordt dit nu beperkt omdat alles op één centrale locatie is.

Op zwemgebied wordt het weer een mooie uitdaging. Ten opzichte van vorig jaar gaan de trainingsuren weer omhoog. En daarmee ook de trainingskilometers. Vorig jaar zat ik in een zware week op 50 km, huidig seizoen is het doel om naar de +70 km werken.

Nieuwe studie…

Wat nog meer nieuw is dit jaar is de studie. Econometrie is het geworden aan de Universiteit van Amsterdam. Ik heb 3 weken achter de rug (eigenlijk 2 want de eerste week zat ik in Italië). Het was wel flink wennen, omdat ik er een jaar uit ben geweest. Mede ook door het hoge tempo van de Universiteit. Toevallig heb ik gisteren mijn eerste twee deeltentamens gemaakt. Deze gingen best goed en ik denk dat ik weer op de goede weg ben. Natuurlijk het belangrijkste: ik vind het ook interessant.

Combinatie studie topzwemmen

De combinatie van studie en het zwemmen wordt een interessante uitdaging. Met een zwemweek van meer dan 20 uur en een studie waar ze 30 uur voor rekenen (zal toch niet? Haha) wordt het een drukke week. De zwemtrainingen zijn meestal ’s ochtends en ’s middags. Soms vallen de trainingen tegelijk met colleges en dan moet ik dat doorgeven aan de Universiteit. Vanwege mijn topsportstatus bij de UvA hoef ik verplichte vakken niet te volgen en dat is erg fijn.

Wat wel belangrijk is, dat ik mijn BSA norm haal. En dat betekent dat ik 7 van de 10 vakken moet halen dit jaar om over te gaan naar het volgende jaar van Econometrie. In dat opzicht wordt het eerste jaar het zwaarste jaar, want in het tweede/derde jaar heb je geen verplichtingen meer naar de Universiteit toe.

De combinatie is ook wel weer leuk. Ik heb genoeg afleiding naast het zwemmen en vorig jaar heb ik gemerkt dat ik soms wel TE veel vrije tijd had. In het begin is dat niet zo erg, maar naar verloop van tijd ging dat wel dwars zitten bij mij.

Ik hoop dat ik met deze nieuwe situatie mijzelf verder kan ontwikkelen. Ik heb er erg veel vertrouwen in!

Lars Bottelier | 

7 gedachten over “Aftrap van het nieuwe seizoen in Amsterdam!”

  1. Mooi Lars, ik wens je een heel goed jaar met mooie successen zowel in de sport als met je studie. Zolang je het leuk vindt en weet waarvoor je het doet gaat het je zeker lukken! Groetjes van ons xxx

    Beantwoorden
  2. Hoi Lars, vanuit het scheveningse: Bedankt voor de update. Heel veel succes en plezier in wat je doet gewenst. Luister goed naar je lichaam en blijf zo doorgaan in het goed communiceren en relativeren. Ik heb er zin in om je dit jaar weer te volgen. Benieuwd en vol vertrouwen! Sportieve groet Sandra en Emily.

    Beantwoorden
  3. Hoi Lars, je hebt de goede doel- instelling, dus hdat komt allemaal wel goed. Heel veel succes met je keuze en wie weet tot ziens.

    Beantwoorden

Vind je dit een leuke blog? Reageer hieronder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.