Op naar Kroatië! De Faros marathon!

Het reisschema

Wat heb ik er zin in! Woensdag 24 augustus is het al zover, dan stap ik op het vliegtuig naar Kroatië. Eerst naar Split en vervolgens met de ferry naar het eiland Hvar. Gelukkig een redelijk korte reis en niet zo lang als de 20 uren die het kostte om naar Australië te komen! Ik voel mij goed en heb de afgelopen tijd weer flink voorbereid.

De voorbereiding

Deze voorbereiding is iets anders dan voor een 10 km, want er staat een 16 km op de planning in Kroatië. Samen met mijn trainer Hans hebben we gekozen om meer meters te maken dan normaal. Niet zozeer harder trainen, maar wel zorgen dat ik de meters in mijn armen heb. Ik voelde mij daar erg goed bij. Tegelijkertijd wordt de wedstrijd in Kroatië in de zee gehouden. Iets wat wij bij de KNZB wedstrijden in Nederland niet vaak zien. Daarom ben ik minimaal 1x per week in de zee gaan trainen.

Twee vliegen in één klap

Daarbij heb ik twee vliegen in één klap geraakt: de Europese Jeugd Kampioenschappen worden ook verzwommen in de zee. Er komen nou eenmaal andere aspecten bij kijken, waaronder stroming, kwallen en het zoute water. Gelukkig heb ik in Australië ook veel wedstrijden in de zee gezwommen. Meerdere 5 km wedstrijden, een 10 km wedstrijd en de Rottnest marathon van 20 km.

De wedstrijd

Zelf ben ik heel benieuwd naar de wedstrijd. De wedstrijd is internationaal erg bekend en er hebben al vele toppers aan meegedaan. Ik vind het dan ook heel gaaf dat ik er nu zelf ook aan mee mag doen! De winnaars van afgelopen edities hebben rond de 3 uur en 10 minuten gezwommen. Ik moet dus rekening houden met minimaal 3 uur zwemmen. 8 km heen en weer 8 km terug. De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 27 augustus in de vroege ochtend.

Het is nog even afwachten op de deelnemerslijsten, maar die zullen ongetwijfeld snel gepubliceerd worden. Zodra die bekend zijn, zal ik deze op mijn site posten. Tijdens mijn reis ga ik jullie proberen op de hoogte te houden met af en toe wat updates!

“Faros is Faros, everything else are only marathons!”

1 gedachte over “Op naar Kroatië! De Faros marathon!”

  1. Ja, ja, zo er komt weer een leuke uitdaging aan, dat wordt knallen en natuurlijk ook wat genieten aldaar, je komt er ook niet elke week.
    Lars, heel veel geluk en succes, groet fRED

    Beantwoorden

Vind je dit een leuke blog? Reageer hieronder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.