Geen EK, kwalificatie WJK is het doel

Geen Franse open water kampioenschappen

Afgelopen weekend werden de Franse Kampioenschappen in het open water gehouden. Een wedstrijd die voor mij al lang op de agenda gepland stond. Daar was het plan om kwalificatie af te dwingen voor de Europese Kampioenschappen. Ik heb echter de Belgische Langebaan kampioenschappen verkozen boven de Franse Kampioenschappen.

Waarom de Belgische kampioenschappen?

Er is een duidelijke reden dat ik voor de Belgische kampioenschappen heb gekozen. In juli 2016 worden de Europese Open Water Kampioenschappen in Hoorn gehouden, maar ook de Wereldjeugdkampioenschappen (WJK). Normaal gesproken zou ik te oud zijn om aan dit toernooi mee te mogen doen. Daarentegen heeft de FINA de leeftijd opgeschroefd naar 19 jaar en jonger. En hiermee maak ik automatisch weer een kans om mij te kwalificeren voor dit toernooi.

De kwalificatie van de WJK vindt echter plaats in het zwembad en niet in het open water. Aangezien ik net twee maanden in Australië open water heb gezwommen vind ik het ook niet erg om nog een tikkeltje langer in het zwembad te zwemmen. Om mijzelf voor te bereiden op de kwalificatie heb ik gekozen om naar Antwerpen te gaan voor de Belgische Kampioenschappen. De 1500m ging niet vlekkeloos, maar was wel sneller dan bij de Swim Cup en 2 seconden PR. De 400m ging juist wel erg goed, 3 seconden PR en daar ben ik erg blij mee.

Deze wedstrijdmeters heb ik nodig om op zondag 19 juni een mooie tijd neer te zetten. Dan worden de Nederlandse Kampioenschappen over 5000m gezwommen.

Nog 20 dagen tot de Nederlandse Kampioenschappen, ik ga het beste van mijzelf laten zien!

2 gedachten over “Geen EK, kwalificatie WJK is het doel”

Vind je dit een leuke blog? Reageer hieronder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.