25 km time trial op 15 december

Op 15 december aanstaande zwem ik een 25 km time trial om mijzelf te nomineren voor het Europees Kampioenschap open water zwemmen in 2021 in Hongarije. Het is mijn eerste kans die ik ga benutten om mijzelf te kwalificeren voor dit toernooi. Het doel: sneller zwemmen dan 4 uur, 52 minuten en 52 seconden.

Achter de schermen ben ik druk bezig geweest


De afgelopen tijd lijkt het wat rustiger te zijn geweest bij me, maar niets is minder waar. Ik heb mezelf de afgelopen maanden voorbereid op de 25 km en ben daarnaast druk bezig geweest met mijn minor Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Beide nemen een groot deel van mijn tijd in beslag, waardoor ik niet altijd even actief ben geweest op mijn website en sociale media kanalen. Inmiddels is mijn minor zo goed als achter de rug en kan ik dus de volledige focus geven aan de 25 km time trial.Eerste kans nominatie EK 2021


Vorig jaar kon ik niet wachten om deel te nemen aan de eerste kwalificatiewedstrijden voor het EK, nadat ik een goede periode in Australië achter de rug had. In de tussentijd is het Europees Kampioenschap een jaar uitgesteld en dus krijgt iedere zwemmer opnieuw de kans om zich te kwalificeren.


Gelukkig sta ik er nu ook goed voor. We hebben de afgelopen maanden flinke omvangweken gedraaid. Deze kilometers neem ik nu mee naar de 25 km. Hier in Duitsland worden de meeste wedstrijden wel afgelast. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Omdat de 25 km een time trial is, kan (en mag) deze 25 km in elk 50m-bad gezwommen worden. Ik kan dus geen 400m, 800m of 1500m wedstrijden zwemmen om mij te kwalificeren voor de 10 km, maar wel de 25 km time trial om mij te plaatsen voor de 25 km van de EK.


15 december is het dus zover, dan ga ik voor de limiet van 4 uur, 52 minuten en 52 seconden. Elke 100m moet onder de 1.10 gemiddeld gezwommen worden. Erkenning van de race gebeurt via beeldmateriaal en tussentijden van de elektronische tijdwaarneming. Ik ben blij dat deze mogelijkheid er is. Nu alleen nog heel hard zwemmen op de dag zelf!Partners die in mijn Olympische droom geloven


deboer premium wetsuits logo - met deboer ben ik 1 stap dichterbij de olympische spelen van parijs 2024. Volg Lars in zijn zwemblog

Woning Welzorg op Maat steunt Lars Bottelier in zijn carriere om de Olympische Spelen te bereiken. Donatie voor zijn zwemblog zwem blog. Lars is topper in het open water zwemmen. Parijs 2024
Logo YVGTF Yvonne van Gennip Talentfonds - partner van open water zwemmer Lars Bottelier - zwem blog Lars Bottelier is Nederlands beste open water zwemmer
Dit is het logo van Maxim - Maxim sports nutrition is partner van professioneel open water zwemmer Lars Bottelier - Volg via zijn zwemblog zijn Road to Parijs 2024

Vind je dit een leuke blog? Reageer hieronder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.