FORM Goggles is mijn nieuwe Go-To brilletje voor de trainingen

Met trots kan ik melden dat FORM Swim en ik een partnership zijn aangegaan voor het komende jaar. FORM Smart Swim Goggles is de eerste zwembril die ‘slim’ is en waarmee ik mijn trainingen naar een hoger niveau kan brengen.
Hoe werkt het brilletje van FORM Goggles


In de FORM Goggles zit een computer verwerkt. Aan deze computer zitten meerdere sensoren gekoppeld die verschillende soorten data door kunnen meten. Bovendien zit er in één van de oogglazen een scherm, waar (een deel) van deze data op getoond kan worden tijdens het zwemmen. Op deze manier kan ik tijdens mijn trainingen feedback ontvangen door het glas van mijn FORM zwembrilletje.


FORM Swim is een smart zwembril zwembrilletje waarmee ik mijn trainingen naar een hoger niveau kan brengen


Waarom ik enthousiast ben over de FORM Goggles


Vanaf het eerste moment dat ik het FORM brilletje testte, was ik razend enthousiast. Het weergeven van het scherm tijdens het zwemmen werkt verbazingwekkend goed. Doordat je de mogelijkheid hebt om de helderheid van het scherm aan te passen, is het geschikt in elke situatie: donker en licht.


Waarin FORM zich echt onderscheid is de nauwkeurigheid van de metingen. Zaken die gemeten kunnen worden zijn onder andere: intervaltijden en tussentijden, slagfrequentie, soort slag (inclusief techniek en wisselslag), hartslag (vereist extra accessoire) en het aantal verbrande calorieën. Ik heb tot op heden nog geen ander hulpmiddel gebruikt die tipt aan de nauwkeurigheid van FORM.


De zwembril komt samen met de FORM app, waarin ik achteraf mijn trainingen kan synchroniseren. Hierna kan ik al die data die de bril heb verzameld in een handig overzicht terug zien. Zo kan ik precies zien met welke hartslag, in welke snelheid met welke efficiëntie ik heb gezwommen.


Om het nog completer te maken kan de zwembril ingesteld worden naar je eigen smaak. Met behulp van verschillende dashboard die in te stellen zijn via de app, kan ik bij de training kiezen wat ik als live feedback wil ontvangen. Dit is enorm handig, omdat we altijd verschillende opdrachten hebben met een zwemtraining waarbij er accent ligt op een specifiek onderdeel van het zwemmen. Zo heb ik de ene keer het dashboard aan staan waarbij ik mijn tussentijden zie in mijn zwembril tijdens het zwemmen. Een andere keer wil ik juist slagfrequentie of hartslag zien. Het schakelen tussen de verschillende dashboards tijdens de training is mogelijk met behulp van de knoppen op de zwembril.


De FORM app waarin alle data handig uit te lezen is


FORM Swim is ook trots om mij te ondersteunen


Niet alleen ik, maar ook het FORM team is enthousiast geworden van de samenwerking:


‘We first met Lars Bottelier when he served as the single swim pacemaker for Kristian Blummenfelt when he became the first man to complete a full distance triathlon in under seven hours. We were inspired by Lars’ incredible swimming on that day, and have continued to be inspired by him in each race since – including his 6th place finish at The World Championships. We can’t wait to continue watching Lars go after – and achieve – big goals, and we’ll be there in his goggles all along the way.’


Echt onwijs bedankt FORM. Ik hoop dat wij deze samenwerking lang voort kunnen zetten!Partners die in mijn Olympische droom geloven


deboer premium wetsuits logo - met deboer ben ik 1 stap dichterbij de olympische spelen van parijs 2024. Volg Lars in zijn zwemblog

Woning Welzorg op Maat steunt Lars Bottelier in zijn carriere om de Olympische Spelen te bereiken. Donatie voor zijn zwemblog zwem blog. Lars is topper in het open water zwemmen. Parijs 2024
Logo YVGTF Yvonne van Gennip Talentfonds - partner van open water zwemmer Lars Bottelier - zwem blog Lars Bottelier is Nederlands beste open water zwemmer
Dit is het logo van Maxim - Maxim sports nutrition is partner van professioneel open water zwemmer Lars Bottelier - Volg via zijn zwemblog zijn Road to Parijs 2024

1 gedachte over “FORM Goggles is mijn nieuwe Go-To brilletje voor de trainingen”

 1. Beste Lars,
  Toen ik bij Medipoint de rubberen doppen van mijn krukken liet vervangen , raakte ik in gesprek met een aardig vrouw die dat klusje voor me klaarde.
  We raakten in gesprek en op een bepaald moment viel het woord ‘zwemmen” Nou, dan ben je nog niet van me af.
  Ze wees me op jouw blog. De wereld is klein…
  Met sportieve groet,

  Herman J. van Lienden.

  Beantwoorden

Vind je dit een leuke blog? Reageer hieronder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.