ISF Aken – 1500m vrije slag

Internationales Schwimmfestival Aken Duitsland

Aanstaande vrijdag (21 oktober) is het al zover: de eerste wedstrijd van het seizoen! Op het programma staat voor mij de 1500m vrije slag, dit in voorbereiding op de Open Nederlandse Kampioenschappen van 4 t/m 6 november. Het wordt mijn eerste zwembadrace na 4 weken te hebben getraind bij het RTC in Amsterdam. Vanzelfsprekend ben ik erg benieuwd hoe ik er op dit moment voor sta.

Voorgaande resultaten

De trainingen in Amsterdam gaan erg goed. Zowel bij de zwemtrainingen als bij de land- en krachttrainingen leer ik onwijs veel. Eigenlijk gaat er geen dag voorbij waarin ik niets leer. Alleen maar positief, want dat betekent dat er nog een hoop te verbeteren is. Van het RTC Amsterdam zijn teamgenoot Jorgos en ik de enige die op vrijdag aan de start zullen verschijnen. Wij rijden daarom vrijdagmiddag met de trainer Kees mee naar Aken.

Het wordt alweer mijn 3de keer dat ik in Aken de 1500m ga zwemmen, een kort overzicht van mijn tijden en die van de ONK, 2 weken daarna:

  • 2014 – ISF: 16:10.64 / ONK: 16:29.04 
  • 2015 – ISF: 16:27.83 / ONK: 16:00.86

Het eerste jaar ging Aken onwijs goed en het ONK wat minder. Het tweede jaar ging juist het ONK goed en Aken niet. Op dit moment is 16:00.86 nog steeds mijn huidige PR.

Ik zie Aken als een mooie test voor het ONK en ik ben erg benieuwd wat ik daar kan doen. Máár uiteraard ligt de focus op het ONK in Hoofddorp!

Inschrijflijst 1500m

startlijst-1500m-aken

Foto: Kees-Jan van Overbeeke

Vind je dit een leuke blog? Reageer hieronder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.