Wedstrijdperiode februari 2017

Nog eventjes geen openwaterzwemmen

De komende periode staat nog in het teken van binnenzwemmen. Helaas is het nog wat te koud voor openwaterzwemmen in Nederland, hoe graag ik het ook zou willen. Het begint wel weer te kriebelen zo langzamerhand. Het open water gevoel komt weer helemaal terug. Daarom zijn we de afgelopen weken bezig geweest met investeren voor het openwater. De basis leggen om er deze zomer te kunnen staan. De huidige trainingsweek bestaat uit meer dan 70km. Op zaterdag, na de ochtendtraining, zullen we reizen naar Oosterhout om daar een wedstrijd te zwemmen in een 50m bad. Ik zwem daar de 1500m vrije slag. Een mooie test om te kijken waar ik op dit moment sta.

De week van 20 februari wordt ook weer een flinke trainingsweek, met op het einde nog een 10 km training. Dat wordt de tweede 10 km tijdens de training, de vorige keer deden we dit als een time-trial.

Den Haag

Eén week later op 3, 4 en 5 maart neem ik deel aan de Swim Cup Den Haag. Hier ziet mijn schema er als volgt uit:

  • Vrijdag 3 maart: 200m vrije slag, 1500m vrije slag;
  • Zaterdag 4 maart: 400m vrije slag, 200m vlinderslag;
  • Zondag 5 maart: 800m vrije slag.

Op dit toernooi is het van belang om weer mooie tijden te zwemmen en progressie te boeken op de afstanden. Met name op de 1500m hoop ik een mooie tijd te kunnen zwemmen. Bring it on!

 

 

Vind je dit een leuke blog? Reageer hieronder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.