#StayFit 2020: blog overzicht

In 2020 zijn we allemaal getroffen door de coronacrisis. Zo ook ik, als professioneel open water en marathon zwemmer. Het is een vreemde periode geweest. Zwembaden waren gesloten, maar er stonden ook geen wedstrijden op de kalender. Het open water was ook nog vrij koud aan het begin van de crisis. Hoe pak je zoiets aan als topsporter? Ga je toch het water in duiken op alternatieve wijze of kies je voor een hele andere aanpak?


Ik heb ervoor gekozen om deze periode bewust uit het water te blijven. Ik heb 7 weken helemaal niet gezwommen. Heb ik dan helemaal niets gedaan? Nee, zeker niet. Ik ben fit gebleven met alternatieve vormen van training: hardlopen, fietsen, touwtjespringen, land- en krachttraining. Om jullie mee te nemen in dit avontuur heb ik gedurende 5 weken een blog bijgehouden waarin ik vertel over alternatieve vormen van training. Hoe jij het als – open water – zwemmer tot je voordeel kan gebruiken met de daarbij horende voor- en nadelen. Dit is mijn #StayFit reeks geworden. Ben je nieuwsgierig naar het hele blogoverzicht? Kijk dan snel hieronder.

5 blogs van #StayFit op een rij#StayFit 1: Fit blijven zonder zwemmen


Ik heb besloten dat ik deze periode zonder zwemmen ga doorkomen. In deze introductie vertel ik over de kansen en valkuilen die ik zie om voor een langere periode uit het water te blijven.#StayFit 2: Start nu met hardlopen


Hardlopen is voor mij een goede training geweest om fit te blijven, maar hier hangen wel een aantal nadelen aan als zwemmer. Ik ga hier uitgebreid in op waar je moet letten en hoe je hardlopen tot je voordeel kan gebruiken.#StayFit 3: Landtraining belangrijker dan ooit


Niet alleen is het belangrijk om je conditie op peil te houden als – open water – zwemmer. Ook doe ik regelmatig land-, kracht en mobiliteitsoefeningen. Hoe ik dat gebruik en toepas lees je in blog 3 van de #StayFit reeks.#StayFit 4: Behoud je basisconditie met fietsen


Net als hardlopen, heeft ook fietsen me enorm geholpen om fit te blijven. Wel gebruik ik fietsen om op een andere manier te trainen. Blog 4 gaat dieper op deze materie in.#StayFit 5: De balans opmaken na 7 weken niet zwemmen


In deze afsluitende blog is het tijd om de balans op te maken. Wat heb ik geleerd van deze periode dat ik uit het water was? En wat zou ik de volgende keer anders kunnen doen?Partners die in mijn Olympische droom geloven


deboer premium wetsuits logo - met deboer ben ik 1 stap dichterbij de olympische spelen van parijs 2024. Volg Lars in zijn zwemblog

Woning Welzorg op Maat steunt Lars Bottelier in zijn carriere om de Olympische Spelen te bereiken. Donatie voor zijn zwemblog zwem blog. Lars is topper in het open water zwemmen. Parijs 2024
Logo YVGTF Yvonne van Gennip Talentfonds - partner van open water zwemmer Lars Bottelier - zwem blog Lars Bottelier is Nederlands beste open water zwemmer
Dit is het logo van Maxim - Maxim sports nutrition is partner van professioneel open water zwemmer Lars Bottelier - Volg via zijn zwemblog zijn Road to Parijs 2024