Hoe nu verder? Alternatieve trainingen doen!

Eindelijk, de laatste blog van Australië is online. Inmiddels alweer een hele poos terug in Nederland, maar telkens is het er niet van gekomen om weer wat te vertellen. Vandaag is het eindelijk zover en ga ik vertellen: hoe nu verder? COVID-19 heeft iedereen zijn situatie veranderd en natuurlijk ook die van mij. Meer hierover lees je in deze blog.

De eerste weken in Nederland


Sinds ik weer terug ben in Nederland was het wel vrij druk te noemen. Anderhalve dag nadat ik terug ben gekomen, was ik al gestart bij mijn nieuwe stageplek Yummygums.  De bedoeling is 20 weken fulltime stage lopen en ik had het zo voor elkaar dat het mogelijk was. Super fijn: 20 weken afzien, maar wel zwemmen én stage lopen. Prima, maar al gauw anderhalve week later kwamen de eerste maatregelen.Het EK openwaterzwemmen kwam eraan


Ja, het EK kwam eraan en ik wilde mij nog kwalificeren. Dus het was gelijk weer volop trainen en voorbereiden voor de kwalificatiewedstrijden. Zelfs toen dus de eerste beperkingen kwamen met sporten (lees: niet met méér dan 100 man in één ruimte), ging ik nog door. Het duurde nog geen week of alle sportfaciliteiten werden gesloten. Als zwemmer was er geen optie meer om het water in te duiken. Later zijn ook de Europese Kampioenschappen uitgesteld en het is tot de dag van vandaag nog de vraag óf ze uiteindelijk doorgaan en of ik mij daar nog voor kan kwalificeren.Op zoek naar alternatieven


Uiteraard volg ik de adviezen die zijn voorgedragen. Ik heb een alternatief programma bedacht, zonder zwemmen. Ik heb er bewust voor gekozen om niet het openwater in te duiken. Voor mij is het belangrijk dat ik fit & gezond blijf en mijn conditie op peil hou. Als ik train, dan doe ik dit alleen. Net als veel andere zwemmers ben ik aan het hardlopen, fietsen en doe ik mijn landoefeningen. Maar ook ben ik begonnen met touwtje springen!
Hoe nu verder?


Voorlopig blijf ik mijn alternatieve programma doen en probeer ik daar mijn impulsen uit te halen. Ik vind het leuk om te doen en het moet ook leuk blijven. Straks als we wel weer te water kunnen wil ik er met de volle motivatie voor gaan. Als de eerste wedstrijden gepland zijn, wil ik daar met volle overgave naartoe werken.


Voor mij betekent dat geen 25-urige trainingsweken op het moment. Ik loop fulltime stage vanuit huis, dus ik heb genoeg te doen. Wél elke ochtend en avond een work-out erbij. En zo de hele situatie over mij heen laten komen. Lekker fit blijven, proberen het beste ervan te maken en met goede moed naar de volgende periode gaan. Nog even geduld en dan op naar nieuwe doelen!Partners die in mijn Olympische droom geloven


deboer premium wetsuits logo - met deboer ben ik 1 stap dichterbij de olympische spelen van parijs 2024. Volg Lars in zijn zwemblog

Woning Welzorg op Maat steunt Lars Bottelier in zijn carriere om de Olympische Spelen te bereiken. Donatie voor zijn zwemblog zwem blog. Lars is topper in het open water zwemmen. Parijs 2024
Logo YVGTF Yvonne van Gennip Talentfonds - partner van open water zwemmer Lars Bottelier - zwem blog Lars Bottelier is Nederlands beste open water zwemmer
Dit is het logo van Maxim - Maxim sports nutrition is partner van professioneel open water zwemmer Lars Bottelier - Volg via zijn zwemblog zijn Road to Parijs 2024

2 gedachten over “Hoe nu verder? Alternatieve trainingen doen!”

Vind je dit een leuke blog? Reageer hieronder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.