Australië 2019: blog overzicht

Eind 2019, begin 2020 ben ik naar Australië afgereisd voor een trainingsstage van 3 maanden. Ik heb mezelf daar heel goed kunnen ontwikkelen. Heel goed kunnen trainen. En ook heel goed kunnen presteren. Als klap op de vuurpijl heb ik daar mijn eerste internationale marathon gewonnen: de Rottnest Channel Swim van 19,7 km. Tijdens deze periode heb ik elke week een blog geschreven voor mijn volgers. Op deze pagina kan je allereerst nog een korte introductie vinden. Daaronder vind je een alle links die naar de blogposts verwijzen. Vind je het leuk om mijn avontuur (opnieuw) te beleven? Kijk dan hieronder voor het volledige overzicht van blogs.

Introductie tot de blogreeks


Op dinsdag 10 december 2019 vlieg ik naar Australië. Ik ga daar naartoe om drie maanden te trainen tijdens mijn eigen trainingsstage. De plek waar ik naartoe ga is Perth en in Perth ga ik mij voorbereiden op de zomer van Europa. Via mijn website kan jij me volgen in mijn reis Down Under. Elke week ga ik een blog schrijven om jullie op de hoogte houden over hoe het is tijdens de reis. In deze blogpost vind je een overzicht van de te schrijven blogs met de bijbehorende links naar de pagina’s.Blogoverzicht AustraliëAussie blog 1: waarom Australië en de eerste dagen in Australië


In deze eerste blog leg ik nog eens uitgebreid uit waarom ik naar Australië ga voor een tweede keer en lees je globaal over mijn plannen. Daarnaast vertel ik hoe de eerste dagen zijn bevallen.Aussie blog 2: hoe ziet mijn nieuwe situatie er nu uit?


Een reis naar de andere kant van de wereld gaat gepaard met een hele andere woon- en trainingssituatie. Hoe ziet dit er bij mij uit in Australië? Dit en meer lees je in weekblog 2.Aussie special: interview Australië – Openwaterswimming.club


Openwaterswimmingclub heeft mij geïnterviewd vlak voordat ik begon aan mijn reis naar Australië. In deze blog kan je het interview bekijken.Aussie blog 3: Kerst Down Under en laatste race van 2019


Het is voor het eerst dat ik tijdens Kerst en de jaarwisseling niet in de buurt ben van mijn vrienden en familie. Hoe is het om deze dagen door te brengen aan de andere kant van de wereld? Ik eindig deze blog met een kort verslag van de laatste race van 2019.Aussie blog 4: 2020 goed van start in Australië


2020 is begonnen en op wat voor een manier! Gelijk een top zwemtraining afgewerkt op 1 januari 2020. Benieuwd wat voor één dat was? Lees dan blog 4 van de Australië blogs.Aussie blog 5: eerste winst van 2020 is binnen


In week 5 dat ik in Australië was heb ik mijn eerste race van 2020 op mijn naam geschreven: de Cottlesloe Classic Mile. Wat een gave race en een super begin van 2020.Aussie blog 6: studie volgen in Australië?


In week 6 is het tijd voor iets anders dan zwemmen. In mijn tijd dat ik in Australië ben doe ik namelijk ook mijn studie op afstand. Hoe dat is en hoe ik dat voor elkaar krijg lees je in deze blog.Aussie blog 7: Argentinië is van de kaart


In mijn eerdere blogs vertelde ik dat ik deel wilde nemen aan de Wereldbekerwedstrijd en Ultramarathon in Argentinië om me te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap in 2020. Helaas zijn de wedstrijden verschoven naar een later tijdstip, wat ga ik nu doen?Aussie blog 8: dag in het leven van Lars


Hoe ziet een dag van een top open water zwemmer er nou uit? En wat doe ik dan op zo’n dag? In blog 8 vertel ik hoe een willekeurige dag in Australië er bij mij uit ziet.Aussie blog 9: geen blog maar een vlog in Busselton


Even tijd voor iets anders: geen weekblog, maar juist een vlog. In deze week stond er een wedstrijd gepland in het zuiden van West-Australië. In de vlog neem ik jullie mee naar de grootste open water wedstrijd in Australië en laat ik jullie zien hoe dat in zijn werk gaat.Aussie blog 10: voorbeschouwing Rotto2020 + Liveblog


De grootste en meest belangrijke race in Australië staat bijna voor de deur: de Rottnest Channel Swim. Tijd voor een voorbeschouwing met onder andere: het parcours, de deelnemerslijst en een liveblog met hoe je mij kan volgen tijdens de race.Aussie blog 11: Lars wint goud bij de Rottnest Channel Swim!


Yes: het is me gelukt! Ik heb de Rottnest Channel Swim gewonnen! Hoe onwijs gaaf. Dit is de eerste internationale marathon van prestige die ik op mijn naam heb geschreven en dat na zo’n mooie voorbereiding in Australië.Laatste blog weer terug in Nederland


Inmiddels ben ik alweer een paar weken terug in Nederland. Hoe staat het er nu voor met mij?Partners die in mijn Olympische droom geloven


deboer premium wetsuits logo - met deboer ben ik 1 stap dichterbij de olympische spelen van parijs 2024. Volg Lars in zijn zwemblog

Woning Welzorg op Maat steunt Lars Bottelier in zijn carriere om de Olympische Spelen te bereiken. Donatie voor zijn zwemblog zwem blog. Lars is topper in het open water zwemmen. Parijs 2024
Logo YVGTF Yvonne van Gennip Talentfonds - partner van open water zwemmer Lars Bottelier - zwem blog Lars Bottelier is Nederlands beste open water zwemmer
Dit is het logo van Maxim - Maxim sports nutrition is partner van professioneel open water zwemmer Lars Bottelier - Volg via zijn zwemblog zijn Road to Parijs 2024